INDRET MED GRØNNE PLANTER – Hverdagsguf
4 FANTASTISKE LÆNESTOLE

INDRET MED GRØNNE PLANTER

Jeg har valgt at lave et indlæg omkring, hvad jeg synes er totalt hot inden for planteverdenen. Det kan allerede nu siges, at de alle sammen er på nybegynderniveau, så alle kan gå ud og skaffe sig et flot eksemplar!

skaermbillede-2016-11-08-20-20-36

Kaktusser

Siden kaktusplanten er kommet med på moden igen, har jeg ikke kunnet slippe dem af syne. De findes nemlig i alle mulige former, som man tydeligt kan se på billedet ovenfor. Nogen af dem stikker mere end andre, så er man en der tit flytter rundt på sine planter, vil jeg enten råde til at passe MEGET på, eller så starte ud med de typer, som har de store pigge. Det er nemlig de små pigge som man knap nok kan se, der er nogle værre bæster! Kaktusser kan findes hos de fleste planteforhandlere, samt supermarkeder engang imellem.

 

skaermbillede-2016-11-08-20-04-03

Cocos Nucifera (kokospalme)

Et af mine helt store crush, er den her alt for skønne kokospalme. Den er utrolig dekorativ med sin høje form, men hvor sejt er det ikke også lige, at det nærmest er en kæmpespirer der skyder ud af en kokosnød? Lige nu går jeg bare og venter på den vokser lidt hurtigere, så den kan blive to meter høj – det er dér den virkelig bliver fed! Palmen har jeg bestilt hos botanisk haves butik i København (en butik der virkelig kan anbefales!)

 

skaermbillede-2016-11-08-20-07-24

Alocasia Zebrina

Jeg synes godt at navnet det giver en smule mening, når man kigger på plantens stængler – zebrastængler! Igen er det en plante jeg synes der er mega sej, samtidig med at den er enormt dekorativ. Den vokser ret hurtigt, så man skal ikke holde sig tilbage, hvis man støder ind i en lille af slagsen. Den er nemlig ret svær at anskaffe sig, men den er på vej op af plantestigen, så det er min fornemmelse, den snart kan findes hos diverse planteforhandlere. Jeg har i øvrigt købt min ved botanisk haves butik, som var så søde at bestille den hjem til mig (Igen, hvor god en butik er det ikke lige?!)

 

skaermbillede-2016-11-08-20-12-35

Kentiapalme

Palmefeberen går igen og den er simpelthen så fin, hvis du spørger mig! Jeg synes den er virkelig cool, eftersom den har så god en fylde på sig. Sammen med en fed potte (som i dette tilfælde er fra IKEA), og en opsats, så kommer den virkelig til sin ret. Ligesom med kokospalmen, så går jeg også bare og venter på at den her er gigantisk. Der tegner sig lidt et mønster for kæmpeplanter, gør der ikke? 😉 Planten kan findes hos IKEA.

 

skaermbillede-2016-11-08-20-48-34

Monstera

En af mine all time favourites, det er den uimodståelige grønne plante, monsteraen (går også under navnet fingerphilodendron). Den vokser mega hurtigt, så du kan på et halvt års tid få en der i hvert fald over en meter. Husk dog sådan en “stok” som der ses i midten, da den ellers vokser sig bred fremfor høj. Vand den en gang om ugen og giv den et brusebad i ny og næ, så tør jeg godt love minimum to nye blade om måneden! Den kan købes ved diverse planteforhandlere, samt Bauhaus hvor denne er købt.

 

skaermbillede-2016-11-08-20-15-48

Pilea

Sidst men ikke mindst, så må vi ikke glemme den monster moderne pengeplante – pileaen. Den er efterhånden allemandseje, men det kan næsten heller ikke andet, når den skyder “pileababyer” ud all the time. Se den lille nuttede en til højre. Jeg kan faktisk fortælle, at jeg flere gange er blevet pileafar og endda også pileabedstefar 😉 Planten kan købes over nettet på dba, på kræmmermarkeder etc.

Spørg endelig, hvis der er nogle spørgsmål! Så skal jeg se om min kyndige planteerfaring kan svarer på det 😉

//Mathias

2 kommentarer

 • Trine

  Hejsa, hvor har du købt din stok? (Mospind)
  Jeg kan ikke finde den nogle steder, kun med en tilhørende plante

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Trine,
   Jeg har købt den i en lille planteforretning på Nørrebro, som jeg en dag kom forbi. Kan desværre ikke huske hvad den hedder! Men jeg kunne forestille mig du skal ind i de små forretniger, og eventuelt spørg. De kan garanteret få fat i det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

4 FANTASTISKE LÆNESTOLE