DIY: IKEA-hack af IVAR skabet – Hverdagsguf
Smugkig på IKEA's nyeste kollektion

DIY: IKEA-hack af IVAR skabet

IKEA-hack-ivar

IKEA-hack er et fænomen jeg ikke rigtigt har gjort mig i før, men tanken har tit tiltalt mig mange gange. Jeg har egentlig altid været ret handy, og jeg har aldrig været bange for at tænke ud af boksen – men da min svenske bloggerkollega viste dette IKEA hack, var jeg nødt til at gøre kunsten efter. Det var kærlighed ved første blik, uanset hvor kliche agtigt det nu end må lyde.

Hacket tager udgangspunkt i et af IKEA’s nok mest hackede møbler. Nemlig IVAR skabet, som netop ligger op til at dekorere (eller såkaldt “hacke”) på den ene eller den anden måde. Prøv bare at lav en simpel googlesøgning og der kommer bunkevis af geniale løsninger op.

Måden jeg har hacket IVAR skabet på er, at jeg har sømmet en masse trælister på som frontbeklædning. En liste der hedder kvartstaf. De fåes i forskellige mål, men jeg har brugt en der er 22mm bred. Og der er en lille finte, for der findes to typer af kvartstaf. En hvor en rundstok er savet over i fire kvarte, og en hvor den vinkel der er slebet af. Det skal være sidstnævnte, så listen kan sømmes fast på lågerne. Giver det mening? Det er lidt som at skrive en opskrift, føler jeg. Haha!

Jeg har som sagt sømmet listerne fast på lågerne, og det er gjort med de mindste søm jeg kunne finde. Sørg for at de er tilpas korte, så de ikke går igennem lågen. Tingene må trods alt gerne være pæne, der hvor man ikke hele tiden ser det 😉

Resultatet er jeg blevet vildt glad for, eftersom det har været en ret billig løsning, sammenlignet dyre kommoder eller skabe. Og så er fordelen jo, at når man hacker et møbel, så kommer den til at se ud som man helt selv har lyst. Ikke?

IKEA-hack-ivarIKEA-hack-ivar

GemGem

GemGem

GemGem

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Smugkig på IKEA's nyeste kollektion