Tip: Den ultimative monstera guide – Hverdagsguf
ELLOS FAVORITTER +25% RABAT

Tip: Den ultimative monstera guide

Bloggerplanten, monstera, fingerphilodendron – kald den hvad du vil. Planten er rigtig taknemmelig, og den kræver ikke de vildeste, grønne fingre. Med nogle få råd kan du få en lige så stor monstera, som den her.

 1. Vanding
  Planten kan godt klare sig i længere perioder uden vand, og når den trænger skal den nok selv sige til. Men hvis du vil have din monstera til at vokse hurtigt, så giv den en god omgang vand en gang om ugen. Jorden skal være godt fugtig, og hvis du er i tvivl, så stik en finger i jorden. Så kan du mærke dig frem.Bonusinfo: giv den et bad engang om måneden, så den normalt står i høj luftfugtighed.
 2. Gødning
  Alle planter har godt af gødning ind imellem, men monsteraen vil i vækstperioden (forår-sommer) nærmest skyde minimum et nyt blad hver anden uge, hvis du gøder ved hver anden vanding. Mange råder til ikke at gøde over efterår-vinter, da planter som regel går i dvale, men jeg har gødet min hele året. Og det har den altså ikke taget skade af! Tvært i mod 😉
 3. Placering
  Planten skal helst stå i et rum, hvor der er direkte sollys. Man vil hurtigt kunne se, at bladene vender sig mod solen, så man kan med fordel vende den 180 grader, hvis der ikke er sol fra begge sider. Den kan også sagtens stå i en vindueskarm, men så skal man være ekstra opmærksom på vandingen – her skal den have lidt ekstra, og måske lidt oftere.

Så er det bare med at væbne sig med en smule tålmodighed, og se sin fine plante vokse derud af!

Monstera

 

4 kommentarer

 • Camilla

  Hvor er din flot. Hvordan har du opstammet den sådan?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Camilla. Jeg har startet da planten stadig var forholdvis lille, måske 30-35cm høj. Der er den nemlig ikke så stiv i “grenene”. Ellers kan det også godt lade sig gøre, at snøre den op af en mospind senere 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Hvordan passer du din kokospalme? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Helena. Jeg sørger for, at palmen får en masse direkte sollys. Med hensyn til vanding, så skal den hele tiden være fugtig, da den normalt vokser på stranden eller tæt på. Vandet skal også gerne være stuetemperatur, helst ikke koldt. Giv den gødning ved hver anden vanding i forår og sommer 🙂 Har du selv en kokospalme?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

ELLOS FAVORITTER +25% RABAT